Art Specially workshop

Dit jaar geen bezoekje naar de Artspecially beurs, maar wat was ik toch weer blij met de nieuwe uitgebrachte stempels en vooral in combinatie met de geweldige live workshop van Miranda Degenaars die voor iedereen de mogelijkheid wilde bieden deze workshop ook thuis te kunnen volgen.

We hebben gewerkt op Canson mi-teintes papier. Voor mij geheel nieuw, maar erg goed bevallen. We zijn aan de gang gegaan met de mooie Art specially 2022 stempels, div. inkten en potloden en met het kerstgevoel :D.

Miranda Degenaars heeft al heel veel live workshops gemaakt, die ook achteraf nog te volgen zijn en op ingeschreven kan worden. Het overzicht is te vinden bij haar blog ‘Mir’acle Art Inspirations.

Klik op het voorbeeld voor een grotere weergave.

lavinia Woodland Sprite

lavinia Woodland Sprite

Deze kaart heb ik gemaakt na de inspiratie die ik opdeed bij Eileen Godwin.
Vooral de kleurcombinatie vond ik heel erg mooi. Ben altijd blij met de kleur voorbeelden want dat is niet mijn sterkte kant kleur combineren.
Bij mij werden de afdrukjes die op de gellplate gemaakt moesten worden niet mooi. (5 pogingen toch gedaan ­čśÇ ) daarna maar op mijn manier gedaan, 1e afdruk op een stukje printpapier 2e afdruk op de kaart zonder opnieuw te be├»nkten.
Inkt kleurtjes en de stap voor stap video is te zien op de duidelijke uitleg van Eileen


Lavinia stempels van deze kaart:
Woodland Sprite
Maple Leaf
Flower Pods
Magenta stempel:
Have a Beautiful Day

Gebruikte stencil: Lavinia ST017 Leaf Trails

Lavinia Fip

Lavinia Fip
Lavinia Fip

Deze Lavinia kaart heb ik gemaakt met als start een achtergrond te maken met de gelli plate.
Heb hiervoor de Spectrum Noir Harmony inkt gebruikt op Paint On mix media multi techniek.
Na die basis ben ik dat gaan bewerken met propjes nat papier om het gladde weg te krijgen, het werd wat spikkeliger erdoor en meer gemengd donkere en lichtere plekjes. De zon heb ik ontkleurd door met een cirkel stencil en het gele vochtige zeempje de kleur er weer uit te trekken. In de lucht met de Mixed Media blending brush #6 oval van Nellie Snellen en oxides dusty concord wat dunne strepen gemaakt.
Daarna gaan stempelen en ook hier verschillende inkten gebruikt, zowel memento als versafine.
Het stempelen van de bold shadow stempels werkt niet echt makkelijk op de paint on waarvoor ik de konijntjes en Fip bijgewerkt heb met een stabilo CarbOthello zwart potlood. Die is zelfs zwarter dan de versafine ­čśÇ
Ik ga geen kleuren doorgeven, is behoorlijk veel, zou wel de stempel lijst benoemen.
Het zijn allemaal Lavinia’s.

Lavinia Fip, Midnight Meandering, Birds, Tree of Courage, Luna Lights en de tekst See a Fairy Make a Wish

De linkjes gaan naar de stempels met de bijbehorende info. Deze stempels zijn niet te koop, daar zijn de hobbywinkels voor, het kan helpen met de zoektocht naar die stempels.