Mandala’s en Potloden

Het is een rage momenteel, de mandala’s kleuren.
Normaal zou ik zeggen, echt niks voor mij, vind herhalingen verschrikkelijk om te doen. Maar toch, het trok me aan om toch eens allerlei soorten potloden te proberen en het verschil te gaan merken.
De 1e 3 kaarten zijn allemaal met de stencils van Studio light gemaakt en alle kaarten hebben de omlijningen van een Sakura witte gelpen.

Faber Castel Polychromo's
Faber Castel – Polychromo’s – olie basis

Bovenstaande kaart was mijn eerste, mijn trouwe polychromo’s, blijven fantastische potloden, hierbij heb ik 4 kleuren gebruikt en werken fantastisch op kraft karton. kleuren 101, 119, 135 en 194 gebruikt. De tekst is van Chocolate Baroque – Words to Dazzle and Sparkle. Tekst is gestempeld met hero hues pigment ink unicorn. Hoeft niet geheat embost.

Derwent Lightfast – olie basis

De volgende kaarten/labels gaan maken n.a.v. een live demo van Ilse Hoekstra die de Derwent Lightfast promote voor Hobbycompleet de Duif . Wat mij daarbij vooral aantrok, slechts met 2 potloden het verloop maken. Gunstig, want ik had er maar 2, alleen maar de violet en de witte lightfast. Daarmee bovenstaande label mee ingekleurd, moet zeggen, qua kleur mengen heeft het me echt doen verbazen hoe makkelijk dat ging, ze zijn heel erg vet, waardoor ik stellig zou denken dat het wax basis was, maar nee, ze zijn volgens de vele websites waar ik het nagekeken heb echt op olie basis.
Onderaan de label lavinia stempeltjes gebruikt Meadow Mushroom en Christopher Caterpillar. De label stans is weer van Crealies de Big Labelzz & Tagzz rough edges. De tekst stempel is van Leane Creatief – Sentiments 2 Nederlands.

Caran d'Ache Pablo
Caran d’Ache Pablo – olie basis

Het was vooral doorzetten voor mij, bovenstaand ook met de 2 kleuren gedaan maar nu met de Caran d’Ache Pablo’s. Ben daar ook nog steeds reuze blij mee, fantastisch mooie kleuren, het mengen ging wat moeilijker, maar toch ik was er tevreden mee. Heb later nog even de Caran d’Ache blender erover gehaald, dat is toch wel zinvol, maakt het nog gladder. Opaline green en White gebruikt.
Veel liefs stempeltje is van Card Deco en de crackle is van Crealies – Bits & Pieces 07.

Caran d'Ache Luminance
Caran d’Ache Luminance – wax basis

Nog een dan, hou vol zei ik tegen mezelf, de Caran d’Ache Luminance – wax basis popelde ik toch wel om die te gebruiken, verwachtte dat hij toch echt minstens net zo makkelijk als de lightfast zou mengen. Zo heb ik dat toch niet ervaren, moest hier meer moeite voor doen en het wit was niet zo spierwit waardoor ik het niet kon laten de witte Lightfast erbij te gebruiken.
Hierbij heb ik Magenta-MC81 stencil gebruikt. potloden de Phthalo Cyanine Blue en de white (incl. smokkel lightfast) gebruikt. De zwarte schaduw rand met Conté à Paris aangezet.

Voor de potloden liefhebbers die net als ik graag eigen kleurkaarten maken, er staan printbaren voor jullie klaar door hierop te klikken.