Sweet Poppy Floral Mandala

Sweet Poppy Floral Mandala
SP1-294 Floral Mandala

Perfect deze Floral Mandala om zowel voor traditionele als voor kerst kaarten te gebruiken.
Ben begonnen op de zwarte Paint ON om daar het stencil goed vast op de gewenste positie vast te zetten. Daarna met een simpele verfroller en de Hero Arts Unicorn pigment inkt een stevige basis laag aan te brengen om later in te gaan kleuren. Werkt fijn met het wit, goed duidelijk hoe goed het gedekt heeft.
Meestal doe ik de techniek met versamark, maar doordat ik redelijk secuur de kleurtjes aan wilde brengen vond ik nu op het zwart de witte wat fijner werken vanwege het contrast.
Stencil weer verwijderen voordat het inkleuren gaat beginnen.
Het inkleuren heb ik nu met de Perfect Pearls gedaan gewoon met een droog kwastje aangebracht al tappend op de inkt. Werkt ook perfect met de mica poeders van Sweet Poppy Stencils die bijv prachtige dual tones kleuren hebben.
Eenmaal alles ingekleurd het overtollige poeder wat er echt wel naast komt met de Nuvo Surface Sweep verwijderd. Toch extra na gepoetst met een swiffer doekje, die mooi de glitter oppakt die neiging blijft hebben er op los te springen.
Het werkje plat neerleggen en van behoorlijke afstand een nevel water erover sproeien. Nu is alles gefixeerd en blijft de kaart schoon met het beetpakken.

Als laatste had ik bovenin een deel van de mandala nog gebruikt, daar te dicht op het werk gesproeid waardoor het uit ging lopen. Een ervaring ‘oeps’ die ik zo met deze lap tekst en uitleg bij jullie hoop te voorkomen.
Met een gum nog redelijk goed kunnen krijgen, maar blijft wel jammer, het kritische oog ziet het.

Opsomming materiaal:
Clairefontaine Paint On, Sweet Poppy Stensils Floral Mandala, Schuim verfrollertje, Hero Hues Unicorn pigment ink, div kleurtjes Perfect Pearls of bijv. mica poeders, tekst stempel Hero Arts CG391 Jolly Holiday Wishes en witte embos poeder, extra decoratie de gems 12 van Joy! en als laatste Versamark icm Wow embos poeder pearlescent Gold WE01SF voor de buitenrand te heat embossen.

Deze leuke techniek weer opgefrist door de leuke demo die Marianne Swijnenburg tijdens de Art Specially voor Stampingcorner gaf.

Laatste tip.
Wisten jullie dat deze techniek ook perfekt op Yupo bewerkt met alcohol inkt werkt?