Derwent Lightfast Kleurenkaart

Tijdje terug voor het eerst serieus de potloden uitgetest en de Derwent Lightfast verrastte me echt. (zie voor die info de blogpost van 4 februari 2021) Heb me voorgenomen om die potloden wat uit te breiden en dan is het eerste wat ik wil een kleurenkaart maken. Idealen daarvan is dat ik zo altijd precies weet welke kleuren ik heb en de nieuwe kleurtjes meteen goed zie hoe ze op karton uitkomen.
De printbare lijst is te vinden tussen alle kleurkaarten die via het menu bij tips te vinden zijn, of meteen door hier te klikken.

Voor de kleurenkaarten heb ik 2 tipjes.
1e tip
Print er het liefst om in te kleuren 2 uit, 1 op normaal wit papier wat jullie graag gebruiken en een op donkerder karton zoals bijv. kraft karton om te zien hoe dekkend ze kunnen zijn.
2e tip
Geef de potloden een eigen nr. bij deze Derwent Lightfast lijst heb ik ze meteen van 1 tot 100 genummerd. Het eigen nr. kan of met watervaste fineliner of met stickervellen die in de printer kunnen en zo bandjes om de potloden maken.
Persoonlijk hou ik er van als ze mooi op kleur liggen.
Ziet er dan ongeveer zo uit:

voorbeeld genummerd met uitgeprinte stickervellen met een extra plakbandje eromheen

voorbeeld genummerd met watervaste fineliner

Klik hier om naar alle gemaakte kleuren kaarten te gaan.